VÅRA TANKSTATIONER

Tanka biogas hos oss – lokalproducerad & klimatneutral!

Vi erbjuder enbart 100% biogas tillverkad i Alvesta, Växjö, Karlshamn och Jönköping. Det är marknadens klimatsmartaste bränsle, helt tillverkat lokalt från avfall som gödsel, sorterat matavfall och avloppsslam. Tanka vår biogas som alltid är minst 5% billigare än bensin och diesel.

Vi har biogastankställen öppna för tankning dygnet runt på följande orter: Alvesta, Jönköping, Ljungby, Markaryd, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Tranås och Växjö. Se kartan här nedan för adresser till våra tankställen, och andra tankställen där vårt tankkort fungerar.

Vi hjälper dig gärna komma igång med tankning och nås alltid via jourtelefon 070- 635 70 71 om du behöver fråga något.

BETALNING PÅ VÅRA MACKAR

På våra mackar kan du betala med betal-/kreditkort eller vårt eget tankkort (som även fungerar hos våra samarbetspartner för biogas.)

PRIS PÅ BIOGAS

På mackarna kan biogas se dyrare ut än bensin, men det är tvärtom billigare. Förklaringen är att biogas säljs i kilo. Ett kilo gas motsvarar 1,5 liter bensin eller 1,3 liter diesel, vilket gör att priset per kilo är högre än per liter.  För att få fram ett jämförpris behöver du alltså dela priset per kilo med 1,5 för bensin eller 1,3 för diesel.

Exempel: Om biogasen kostar 18,75 kr per kg motsvarar det 12,50 kr per liter bensin. 18,75 / 1,5 = 12,50 (Gaspris / 1,5 = motsvarande bensinpris.)

Över 200 tankställen i Sverige

För att hitta tankstationer för biogas i övriga delar av Sverige, besök energigas.se eller st1biogas.se.

I Europa finns över 3500 tankställen, på Energigas.se finns bra länkar.

Bra appar för biogastankställen

Det finns flera appar som gör det enkelt att hitta gastankställen både i Sverige och Europa. En av dessa för att hitta tankställen i Sverige är Tanka Grönt (gratis och finns för både iPhone och Android).

Såhär tankar du biogas

Det är lika lätt att tanka gas som andra drivmedel. En full tank fixar du på mellan två och fyra minuter.

1. Ta loss det blå munstycket från stationen. Den svarta spaken vrids till höger.

2. Tryck munstycket mot bilens gasnippel. Om du känner en liten fjädring gör du rätt. Den svarta spaken pekar nu åt höger.

3. Vrid den svarta spaken så att det pekar åt vänster. Se till att munstycket sitter fast. Två pilar visar att gasen nu har fritt flöde in i tanken.

4. Tryck på den gröna startknappen. Vänta ett par minuter medan tanken fylls. Stationen stoppar alltid automatiskt när tanken är full.

5. Vrid tillbaka spaken åt höger och häng tillbaka munstycket på gaspumpen. Klart!

VAD ÄR BIOGAS?

Med biogas kör du precis som vanligt, men med ett svenskt och lokalproducerat bränsle som är klimatneutralt och dessutom billigare än bensin.