VÅRA TANKSTATIONER

Tanka biogas hos oss – lokalproducerad & klimatneutral!

Våra tankstationer och våra samarbetspartner

Våra biogastankställen öppna för tankning dygnet runt. Se kartan här nedan för adresser till våra tankställen (gröna ikoner), och andra tankställen där vårt tankkort fungerar (grå ikoner).

Välj kategorier eller sökord och [SÖK]

Lokalproducerad och klimatsmart biogas

Vi erbjuder enbart 100% biogas tillverkad i Alvesta, Växjö, Karlshamn och Jönköping. Det är marknadens klimatsmartaste bränsle, helt tillverkat lokalt från avfall som gödsel, sorterat matavfall och avloppsslam.

Helpdesk och tankningsguide

Vi hjälper dig gärna komma igång med tankning och nås vardagar kl. 08–17 ringer du 0470-70 70 77. Övrig tid på jourtelefon 0470-800 15.

SÅ HÄR TANKAR DU BIOGAS

Det är lika lätt att tanka gas som andra drivmedel. En full tank fixar du på mellan två och fyra minuter. Titta på instruktionsfilmen för steg för steg-guide hur du tankar. Guiden finns också som nedladdningsbar pdf.

BETALNING PÅ VÅRA MACKAR

På våra mackar kan du betala med betal-/kreditkort eller vårt eget tankkort (som även fungerar hos våra samarbetspartner för biogas.)

PRIS PÅ BIOGAS JÄMFÖRT MED BENSIN ELLER DIESEL

Biogas säljs i kilo. Ett kilo gas motsvarar 1,5 liter bensin eller 1,3 liter diesel, vilket gör att priset per kilo är högre än per liter. För att få fram ett jämförpris behöver du alltså dela priset per kilo med 1,5 för bensin eller 1,3 för diesel.

Exempel: Om biogasen kostar 25 kr per kg motsvarar det runt 18 kr per liter bensin. 25 / 1,5 = 17,90 (Gaspris / 1,5 = motsvarande bensinpris.)

PRISET PÅ VÅR BIOGAS

(2022-10-05)

Vi får en del frågor kring priset på vår biogas. El utgör en stor del av produktionskostnaden, exempelvis runt 35 procent på en av de biogasanläggningar som producerar vår biogas. Eftersom elpriset stigit kraftigt har både vi och våra leverantörer sett det som nödvändigt att justera priset på biogasen för att delvis kompensera för den ökade produktionskostnaden.

Med det sagt vill vi samtidigt poängtera att vi säljer lokalt producerad biogas där vi knutit långsiktiga leveransavtal. Vår övertygelse är att vi även framöver kommer kunna tillhandahålla biogas som står sig konkurrenskraftigt jämfört med bensin och diesel.

Biogas har enligt oss på Småländska Bränslen en ljus framtid 🙂

Över 200 tankställen i Sverige

För att hitta tankstationer för biogas i övriga delar av Sverige, besök energigas.se eller st1biogas.se.

I Europa finns över 3500 tankställen, på Energigas.se finns bra länkar.

Bra appar för biogastankställen

Det finns flera appar som gör det enkelt att hitta gastankställen både i Sverige och Europa. Två av dessa för att hitta tankställen i Sverige är Tanka Grönt och St1 Biogas-app (bägge är gratis och finns för både iPhone och Android).

VAD ÄR BIOGAS?

Med biogas kör du precis som vanligt, men med ett svenskt och lokalproducerat bränsle som är klimatneutralt och dessutom billigare än bensin och diesel.