BRETT UTBUD AV BIOGASBILAR

Biogasfordon finns inom alla segment, från minsta bilmodell till transportbilar, bussar och tunga lastbilar. Gasbilar har en förbränningsmotor. Utöver gastank är bilen utrustad med vanlig tank för bensin. När du kör märks ingen skillnad i acceleration eller i motorstyrka. Om gasen tar slut slår motorn automatiskt om till bensindrift utan att du märker det.

Precis som en ”vanlig” bil

Biogasbil är kanske det enklaste alternativet att byta till om du vill minska utsläppen från ditt bilresande. Det är ingen större skillnad mellan den och en vanlig bensinbil förutom att du kan köra på ett svensktillverkat, förnybart bränsle istället för importerade fossila drivmedel.

Lång räckvidd

De flesta personbilsmodeller har tankar som gör att det går att köra mellan 30 och 60 mil på biogas. Tillsammans med bensintanken ligger den totala räckvidden oftast mellan 65 och 100 mil.

Fördelaktigt för ekonomin

Biogasbilar har låg skatt och lågt förmånsvärde.

Vid inköp av tunga fordon finns bidrag att söka för eventuell merkostnad, se avsnittet om biogaslastbilar.

SNABBFAKTA OM BIOGAS

• Ett svenskt och lokalproducerat bränsle

• Gjort av gödsel, matrester och avloppsslam

• Klimatneutralt

• Billigare än bensin & diesel

• Brett utbud av nya och begagnade fordon

• Gott om tankställen – 3500 i Europa

• Låg fordonsskatt

• Du stödjer lokala företag och bönder

VI HJÄLPER DIG - VAD FÅR DET LOV ATT VARA?

Vi hjälper dig gärna hitta den bil som passar både behov och plånbok. Tekniskt sett är bilarna bensinmodeller utrustade med ett tanksystem för gas. Det betyder att du får precis samma motorstyrka, dragkapacitet som bensinbilar och att bilens prestanda är oberoende av hur kallt det är ute, plus att du har en inbyggd ”reservdunk” med bensin.

Vi samarbetar med lokala märkesrepresentanter genom att erbjuda deras kunder provkörning av den modell som intresserar dem utan dröjsmål, även om handlaren inte har den på lager.

Vi har stor erfarenhet från marknadens alla modeller men är märkesneutrala. Det viktiga för oss är att om den bil du behöver finns med biogasdrift, att du hittar den. Oavsett märke.

Klicka på länkarna nedan för att komma till aktuella listor på nya och begagnade bilar med biogasdrift.

Personbilar

Bygg om till biogas

VILL DU VETA MER OM BIOGAS?

Har du frågor eller funderingar om våra mackar, biogas, biogasbilar eller tunga biogasfordon? Hör av dig via formuläret eller ring 0470-800 15!