Stål & Verktyg satsar på biogaslastbil för distribution av tungt material

Då det var dags för Stål & Verktyg i Växjö att byta en av företagets tunga lastbilar föll valet på en biogaslastbil. Ett val som är bra både för miljön och ekonomin.

Stål och verktyg är supernöjda med sin biogaslastbil som tankas med biogas.

– Jag är supernöjd med lastbilen. På en skala 1-10 sätter jag tolv, säger Patrik Fridlund, lastbilschaufför, samtidigt som han visar var tankmunstycket sitter.

Henrik Löfberg, vd på Stål och Verktyg i Växjö vill inspirera andra företag att byta till bioagslastbilar.

– Såvitt vi vet är vi det första företaget i vår bransch med den här typen av fordon för att distribuera tungt material – alltså stål, plåt och armering. Kan vi visa att det går och inspirera andra, skulle det bli en positiv spinoff!, säger Henrik Löfberg, vd på Stål & Verktyg.

”Vi kände att om vi samtidigt kan investera i miljön så är det ett naturligt val. Vi kör fossilfritt och det är kul att kunna ta det ställningstagandet och satsa på biogas. Det gäller ju att alla bidrar med det man kan för att förbättra utgångsläget vi är i just nu rent miljö- och klimatmässigt”

Henrik Löfberg, vd på Stål och Verktyg i Växjö vill inspirera andra företag att byta till bioagslastbilar.

Henrik Löfberg, VD på Stål & Verktyg

Om Stål & Verktyg

Ett privatägt företag som startade 1976
• Funnits 45 år på samma adress och har 45 medarbetare.
• Företagets inriktning är att serva lokal industri, bygg, service- och hantverksfirmor med bland annat skyddskläder, verktyg, maskiner, infästning och material som stål, plåt och gas.
• Erbjuder lagerservice på plats hos kunderna.
• Stål & Verktyg har tre systerföretag i Ljungby, Markaryd och Jönköping.
• Läs mer på: www.sov.se